Kako riješiti problem male kupaonice 2. dio

Mala kupaonica je vrlo čest problem s kojim se susrećemo.

Želite renovirati svoju kupaonicu, ali prostor koji imate na raspolaganju je jako mali i nemate mogućnost proširenja istog.

Ponudit ćemo Vam par primjera i savjeta što i kako možete napraviti od male kupaonice da bi ona izgledala lijepa, prozračna, ugodna, moderna, a istovremeno i funkcionalna.

Kupatilo na slici 1. je dimenzije 148cmx186cm

 mala kupaona2

Prvo što morate napraviti je obaviti konzultacije sa Vašim instalaterom o raspoređivanju instalacija,zatim premještanje perilice za rublje u neku drugu prostoriju od koje možete napraviti vešeraj. Danas, prilikom gradnje, često se planiraju prostorije koje su namijenjene isključivo za to. Perilici i sušilici više nije mjesto u kupaonici, naravno ukoliko ste u mogućnosti iskoristiti neki drugi prostor,ostave i slično, svakako možete dobiti dodatni prostor u Vašoj kupaonici.

U ovom konkretnom slučaju perilica za rublje je prebačena u drugu prostoriju.

Kada obavimo konzultacije o izmjeni instalacija, pravimo raspored sanitarija i odabir keramike.

U ovom slučaju izabrali smo bijelu keramiku jer prostorija nema mogućnost ugrađivanja dodatne stropne rasvjete i nema prirodnog svjetla,sto znači da nam SVIJETLA BOJA keramike jedino može dati efekt većeg prostora.

Eventualno, ako vam svijetla keramika izgleda preobično i monotono, možete se poigrati sa par luksuznih mozaika od kojih možete napraviti detalje oko ogledala, tuš kabine, samo toliko da podignete vizualni izgled prostora.

Prednost svijetle keramike je i u tome što u slučaju ako poželite promjene, možete dodati ili promijeniti galanteriju, prostirače u nekim vama dragim bojama i dati svježinu prostoru bez dodatnog rušenja i renoviranja keramike....

mala kupaona2 1

Keramika koju smo izabrali je format 60x60. Često se za male kupaonice savjetuju mali formati keramike što je potpuno netočno. Sa većim formatom keramike možete dobiti efekt prostranijeg prostora i pritom možete izbjeći velik broj fuga koje nam često, ako nisu kvalitetne i dobro urađene, nakon određenog vremena zadaju velike probleme.

Naravno i fuge su priča za sebe i sigurno ćemo se dotaći i te teme u nekom narednom članku.

Kupaonicu na slici smo također dodatno proširili tako što smo na zid nasuprot wc školjke i umivaonika ubacili veliko ogledalo i ukrasili ga luksuznim mozaikom, što je kupaonici dalo vizualno proširenje i MODERAN IZGLED . Mali trik koji ne zahtjeva velike financijske troškove, a izuzetno je EFEKTAN.

Dodatno proširenje prostora, kao što možete vidjeti na sljedećim slikama, možete dobiti ako umjesto kade ubacite tuš kabinu i to varijantu u kojoj ne stavljate tuš kadu već u podne pločice ugradite visoko protočni sifon sa tehnički propisanim padom i postavite staklenu pregradu. Kod postavljanja ovakve vrste tuša posebnu pažnju morate obratiti na hidroizolaciju koja je posebno bitna i zahtjeva besprijekoran rad pogotovo ukoliko ste na spratu zgrade ili kuće.

 mala kupaona2 2

Potrudit ćemo se da Vas u našim tekstovima opskrbimo svim potrebnim informacijama kao što su dizajnerska rješenja, tehničke izvodljivosti i sve ono što će Vam pomoći da svoju kupaonicu učinite ugodnom, modernom i funkcionalnom.

Ukoliko se odlučite za kupovinu u našim prodajnim prostorima Ljubuški i/ili Sarajevo možete dobiti besplatne savjete i 3D vizualizaciju Vaše kupaonice, kao što možete vidjeti u primjeru na slikama.

Ukoliko imate dodatnih pitanja pišite nam na:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

Za sve informacije stojimo na raspolaganju.